Pregled programa LKLK 2016

  Obavijest:

  Unatoč malom broju predavanja ove godine odlučili smo održati konferenciju kako bi svejedno mogli čuti neke zanimljive novosti u svijetu otvorenog koda i Linuxa koje su nam pripremili naši aktivni i marljivi predavači te družiti se i raspravljati sa posjetiteljima za našim “okruglim stolom”. “Okrugli stol” nam omogućava da nadoknadimo mali broj predavanja međusobnim raspravama ( onih iskusnih i onih neiskusnih linux korisnika ) koje se odvijaju u manje službenom izdanju. Posjetioci su dobrodošli raspravljati aktualne teme i postaviti bilo kakva pitanja u vezi Linux i open source zajednice.

  Osim predavanja i “okruglog stola” posjetioci će moći nešto novoga naučiti i na našim radionicama. Na radionicama bit će moguće iz prve ruke isprobati tehnologije pod Linuxom :) i postaviti dodatna pitanja.

  Između svakog predavanja i radionice održat će se kratka pauza kako bi nakon tipkanja i pozornog slušanja mogli malo istegnuti noge i upoznati se sa ostalom zajednicom. Na raspolaganju će biti pića i grickalica, a predavače koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme za održavanje predavanja/radionice nagradit ćemo majicama :).

  Konferencija će započeti u 17h, 04. ožujka, u prostoriji P1 Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Slijedećeg dana, subota, 05. ožujka, radionice će započeti u prostoriji informatičkog kabineta I3 u 9h te su posjetioci zamoljeni da se svi sakupimo u predvorju fakulteta.

  Program LKLK 2016, 04.-05. ožujka:

  Petak, 04. ožujka (P1):


   

  17:00 do 17:15 – Uvodni govor i otvorenje konferencije

  17:15 do 17:45 – David Dubrović – Live streaming i flash

  Za što nam još treba flash na webu i koliko će još trebati.

  18:00 do 18:30 – Vedran Miletić – Embrace, emulate and extinguish: stanje open source racunanja i 3D grafike na GPU-ima

  AMD je 15. prosinca 2015. iznio plan razvoja drivera otvorenog koda za Linux. Predavanje će prezentirati state of the art open source grafičkog ekosustava, s posebnim naglaskom na podršku za AMD Radeon i FirePro kartice.

  18:30 do … – Okrugli stol – Sigurnost, Vulkan API, Wayland,…

  Slobodne rasprave o temama open source i Linux zajednice.

   

  Subota, 05. ožujka (I3):


  09:00 do 11:00 – Damir Arbula – Django Unchained

  Django je radni okvir za razvoj internetskih aplikacija napisan u programskom jeziku Python, a koji koristi modificirani MVC obrazac. U kraćem predavanju će se dati pregled osnovnih komponenti web aplikacija i koje probleme je potrebno riješiti za uspješnu i robusnu implementaciju. Fokus se potom stavlja na probleme koje Django uvelike olakšava kao što su: url sheme, objektno relacijsko preslikavanje, renderiranje predložaka, administratorko sučelje, formulari, lokalizacija itd. Cilj radionice je proći put od proizvoljne ili predložene ideje do realizacije i na taj način upoznati se sa svim bitnijim dijelovima radnog okvira.

  11:30 do 13:00 – Paolo Perković – Blender radionica

  Blender je besplatni alat otvorenog koda vrlo značajan i moćan u području 3D modeliranja, razvoja igara te animiranih filmova. Više puta se dokazao kao odličan protivnik skupim, vlasničkim profesionalnim softverima za istu namjenu. Na radionici sudionike će se uvesti u komponente blendera, osnove 3D modeliranja i animacija.

  13:15 do 13:30 – Završni govor i kraj konferencije

  Read More

  Prijave predavača za LKLK 2016

  Poštovani predavači,

  od danas, 4. veljače 2016., otvorene su prijave za predavače. Kod prijave potrebno je ispuniti formu u kojoj se nalaze pravila i napomene za koje molimo da se najprije pročitaju.

  Pristup formi moguć je preko slijedeće poveznice .

  Radujemo se vašim prijavama.

  Read More

  Najava LKLK 2016.

  Dragi ljubitelji open source-a,

  ovom prilikom najavljujemo da će se 4. i 5. ožujka održati 6. LKLK konferencija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Pozivamo sve zainteresirane predavače da svojim predavanjima i/ili radionicama doprinesu konferenciji. Teme su slobodnog karaktera, ali se očekuje zadržavanje unutar spektra Free/Open Source pokreta te srodnih tema.
  Kao i prošle godine moći ćete nas pratiti i na socijalnim mrežama (Facebook, Twitter, Google+), kao i na našoj web stranici te ostalim servisima za streamanje koji će se naknadno upogoniti.
  Svi koji su zainteresirani za navedene teme slobodni su nas doći posjetiti i prisustvovati zanimljivim predavanjima koje će nam naši predavači prirediti.
  Ostale informacije bit će naknadno objavljene.

  Read More

  slider-lklk

  Najava LKLK 2015

  Ovom prilikom najavljujemo da će se ove godine 13. i 14. studenog održati 6. konferencija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Pozivamo sve zainteresirane predavače da svojim predavanjima i/ili radionicama doprinesu konferenciji. Teme su slobodnog karaktera, ali se očekuje zadržavanje unutar spektra Free/Open Source pokreta te srodnih tema.
  Kao i prošle godine moći ćete nas pratiti i na socijalnim mrežama (Facebook, Twitter, Google+), kao i na našoj web stranici te ostalim servisima za streamanje koji će se naknadno upogoniti.
  Svi koji su zainteresirani za navedene teme slobodni su nas doći posjetiti i prisustvovati zanimljivim predavanjima koje će nam naši predavači prirediti.

   

  Ostale informacije bit će naknadno objavljene.

  Read More

  Program za LKLK 2014 je tu!

  Program za ovogodišnju LKLK konferenciju je napokon live i možete ga pronaći na sljedećoj stranici.

  Sa zadovoljstvom vas možemo obavijestiti da ukoliko ne budete u mogućnosti prisustvovati samoj konferenciji, biti će dostupan live stream kompletnog programa, te će biti moguće sudjelovati u Q&A dijelu konferencije putem Twittera! Svi detalji vezani za streaming i Twitter interakciju biti će objavljeni naknadno.

  Vidimo se tamo!

  Read More

  Otvorene su prijave predavača za LKLK 2014

  Poštovani predavači,

  od danas, 4. listopada 2014., otvorene su prijave za predavače. Kod prijave potrebno je ispuniti formu u kojoj se nalaze pravila i napomene za koje molimo da se prvotno pročitaju.

  Pristup formi moguć je preko slijedeće poveznice ili na naslovnoj stranici klikom na gumb “Prijavi se”.

  Radujemo se vašim prijavama.

   

   

  Read More

  slider-lklk

  Najava LKLK 2014

  Ovom prilikom najavljujemo da će se ove godine 24. i 25. listopada održati 5. konferencija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Pozivamo sve zainteresirane predavače da svojim predavanjima i/ili radionicama doprinesu konferenciji. Teme su slobodnog karaktera, ali očekuje se da se zadrže unutar spektra Free/Open Source pokreta te srodnih tema.

  Nakon četiri uzastopne godine održavanja konferencije ove godine vraćamo se u malo svježijem izdanju uz par malih promjena.

   

  Osim promjena imena u rekurzivnu LKLK kraticu što je naslijedilo nakon što se od ove godine LKLK odvojila od LinuxLab inicijative te postala zasebna konferencija. Radilo se i na izgradnji novog identiteta konferencije kako grafički tako i u socijalnim mrežama. Od sada moguće nas je pratiti na socijalnim mrežama kao što su facebook, twitter, google+, našoj web stranici te ostalim servisima za streamanje koji će se naknadno upogoniti.

   

  Unatoč promjenama LKLK Konferencija Linux Korisnika ( LKLK ) ostaje pri ideji i želji za promocijom slobodnog softvera i alternativnih operacijskih sustava kao što je to bilo svih ovih prethodnih godina.

   

  Svi koji su zainteresirani za navedene teme slobodni su nas doći posjetiti i prisustvovati zanimljivim predavanjima koje će nam naši predavači prirediti.

   

  Ostale informacije biti će naknadno objavljene.

  Read More